Montag, 30. Mai 2011

Leipzig - újra a városomban :-)

Április 29. és május 6. között újra Lipcsében voltam :-)
Nosztalgikus érzés volt, két szempontból is. Először is: itt voltam Erasmus-diák 2009 tavaszi félévében (vagy ahogy itt mondják: a Sommersemesterben), valamint 2009 őszén két hetet voltam itt egy újságíró-szemináriumon, amit az S-WOK (egy újabb szép német rövidítés...) szervezett közép- és kelet-európai újságíróknak.

Tulajdonképpen ennek a szemináriumnak a tízéves jubileumi találkozójára mentünk Petivel. (Ő tavaly volt ugyanezen a szemináriumon.) A találkozót azért időzítették erre az időpontra, mert minden évben május elején van a Medientreffpunkt Mitteldeutschland, Sachsen, Sachsen-Anhalt és Thüringen egyik legfontosabb médiakonferenciája. Az idén Kelet-Európa volt a fő téma, több orosz, cseh, lengyel, és  balti vendéggel. Magyarországról Hans Kaisert hívták meg, a Konrad Adenauer Stiftung budapesti irodájának vezetőjét, aki már évek óta Budapesten él. Természetesen a médiatörvény is szóva került, mint szinte minden médiakonferencián és találkozón. (Az első hónapban, amikor még a Berliner Journalisten Schuléban minden nap óráink voltak, szinte alig akadt olyan előadó, aki ne kérdezett volna az "ungarisches Mediengesetzről"...)

A legjobb azonban talán nem is maga a konferencia, hanem a csapat volt. Igaz, rosszabbak voltunk, mint a gyerekek, sok gondot okozva ezzel Ulinak, aki azért volt felelős, hogy mindenhol időben ott legyünk, de talán azért ő is jó szívvel gondol vissza erre az időre. Ahogy én is :-)

Íme a videoblogom egyik utolsó videója, Lipcséből:

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen